2013. június 15., szombat

Horizon PV


A pár nap múlva megjelenő új album első klipes dala a HORIZON lett. Aki figyelemmel kíséri valamennyire a blog frissítéseit, annak feltűnhetett, hogy fenntartásaim vannak az új albummal kapcsolatban. Nos, ez nem változott, csak némileg mérséklődött.

Úgy gondolom, hogy Miyavi az új dalával olyan ajtókat is képes lehet kinyitni, amelyeket eddig nem. Ő, aki leginkább a rock keretein belül mozgott, most egy olyan dalt, sőt albumot hozott létre, amely az elektronikus tánczene határait súrolja. A különleges gitárjáték meglátásom szerint eléggé háttérbe szorult és a gitáreffektek is azt a célt szolgálják, hogy minél inkább "discós" hatást keltsen a hallgatóban. Eltűntek az erőteljes és tömör gitárszólók, ehelyett egy túleffektelt, populáris és rádióbarát gitárjátékot kaptunk, ami sokkal befogadhatóbb a tucatzenét hallgatók számára!

Biztos akadnak olyanok, akik örülnek az új dalnak és biztos vagyok abban is, hogy az elvakult Miyavi fanok is boldogan csóválják a farkukat függetlenül attól, hogy ez az album meg sem közelíti az előző albumok minőségét. Eltűnt az az elv és zenei letisztultság, valamint az a nyers gitárjáték, ami különlegessé és egyedivé tette számomra. "Az egyetlen dolog, ami kell a zenémhez, az a dob. Csak gitár és dob. Ennyi kell, hogy lezúzzuk a világot." Ehhez képest hol tartunk most?

A félreértések elkerülése miatt, ha nem Miyavihoz kötődne ez a dal, semmi bajom nem lenne vele, de tőle zeneileg sokkal többet várok ennél. A dal nem rossz, sőt a maga műfajában egész jó, de nekem hiányzik belőle az energia és az erő, ami Miyavi többi dalában megtalálható, de ebben nem!


2013. június 6., csütörtök

Album preview és előzetes kritika


Miyavi június 19-én megjelenő albumának preview-jét az iTunes-on meghallgathatjátok pénzfizetés ellenében, de egy rajongó volt olyan kedves és ingyen elérhetővé tette mindenki számára.
Az új dalokból egy-egy részletet a következő linkre kattintva Ti is meghallgathattok:
http://summerki.tumblr.com/post/52220609566/miyavi-self-titled-world-debut-album-itunes

Az előző bejegyzésemben már szóvá tettem, hogy öt dalt már hallhattak a rajongók koncerteken és youtube-on is megtalálhatóak. Nos, a tracklista tartalmaz egy Secret című dalt, amely nem más, mint a Music free, csak átdolgozva. Tehát teljes mértékben csak öt új dalt kaptunk, ami miatt kicsit morcos vagyok. Az album hangulatvilágát még emésztenem kell, egy kicsit több zúzást vártam volna, ehelyett nézzük csak, hogy mit kaptunk:
- rádióbarát zenét
- sok esetben clubzenéhez hasonlító dalokat
- lágy és dallamos éneklést
- teljes mértékben mellőzi az erőteljes és nyers hangulatvilágot, amit az utóbbi időben megszoktunk tőle.
- számomra kicsit vérszegény anyag, de a preview alapján nem akarnám elásni az új albumot.