2012. október 15., hétfő

Hivatalos interjú a DAY 1-ról


Forrás: EMI
Fordító: Ryuichi Hikarikage


Szeretném azt hinni, hogy a "hajnal el fog jönni" (utalás a DAY 1 szövegére), hiszek benne. Minden nap egy első nap, egy új kezdet. Egy apró reménysugár is képes annyi erőt adni az emberek számára, hogy kitartásra ösztönözze őket. Ez az, amiről énekelek. Visszanézek a saját zenei karrieremre, mindig csak ismétlődő pusztítás és teremtés. Egy új, első napot szeretnék megalkotni, mert ezzel a tettel elnyerem azt az erőt, amely segítségével hihetek benne, hogy meg tudom változtatni a világot csupán a gitárommal.
Múlt év elején samurai guitarist 雅-MIYAVI- egy olyan feladattal lett megbízva sok másik tehetséges zenésszel együtt a világ minden tájáról, hogy hozzák létre a "mélyen rezonáló" SAMURAI SESSION WORLD SERIES-t. A művészek állampolgársága, neme és a műfaj teljesen lényegtelenek. Amit 雅-MIYAVI keres, az csupán egy zenei erő, amely elsöprő és független. Közel kilenc hónapja, hogy megjelent az első vs. single, a "STRONG", így esedékessé vált már egy szembesítés KREVA-val. Nem olyan rég 雅-MIYAVI- egy gitár koncertet tartott Mihara Yasuhi showján, amely a Párizsi kollekciót mutatta be egy divatbemutató keretein belül. 雅-MIYAVI- közreműködött Nomiya Maki albumán, a 30-Greatest Self Covers & More!!!-on, részt vett Nomiya Maki élő fellépésein is és eközben különböző együttműködési megállapodásokat halmozott fel változatos előadókkal.

Ezután várt, amíg el nem érkezett a megfelelő idő, és így a sorozat második kötete, a "DAY 1" már kapható a boltokban. 雅-MIYAVI-, aki ezidáig hatalmas mennyiségű zenét hozott létre, először jelent meg egymagában egy videóban (LOTTE ZEUS SNOW STORM TVCF), amelyben már hallható volt a DAY 1 egy kisebb részlete. Csak úgy mint legutoljára KREVÁVAL, most is egy olyan előadóval dolgozott együtt, akire senki sem számított.

Ez az ember YUKSEK lett, aki már dolgozott együtt a DAFT PUNK-kal és a JUSTICE-szal is. Ő egy olyan ember, akinek kitűnő érzéke van az "új generációs francia elektro" zenéhez. Átalakítja a House, Techno és Disco zenéket, valamint a Rock és Hip-Hop eltérő lüktetéseit is szabadon kezeli. Tudja, hogy a kellemes lüktető dallamok és ütemek elengedhetetlenek a Pop dalokban a táncolhatóság miatt.
A felvett sáv csodálatos, ami a francia előadó programozásának és szerkesztésének köszönhető. A dal mélysége és ereje is figyelemreméltó

Mi az, amire Miyavi figyelmes lett YUKSEK zenei hangulatvilágát tekintve? Lehetséges egyáltalán egy vs. produkcióban, hogy a felek "harc" közben egymás segítségére is legyenek?"

"Amikor elkészült a dal demo verziója, valami erős lüktetést akartam volna még bele. Erős gitár és erős lüktetés, ez egy olyan stílus, amit képes vagyok csupán csak BOBO segítségével bemutatni. Amikor megpróbáltam még többet kihozni a dalból, akkor került előtérbe a francia Dance zenei színterének egyik legkiválóbb művésze, Ő gondoskodott a kiváló és ösztönző lüktetésekről, és ez az, amit még a dalba akartam."

Miyavi hozta létre YUKSEK személyes stúdióját a Campagne régióban, hogy Franciaországban kerüljön sor a felvételre.

Miyavi különlegessége a slap gitár technikában rejlik, amely ösztönösen áramlik az egész testéből. Ehhez adta hozzá YUKSEK a dal alapjának egy részét, amely növeli a 130BPM erős dance lüktetések és hangok elsöprő erejét. Miyavi teste és YUKSEK kirívó képzelőereje végig hullámzik mindenen. A rock és a club zene közti határok feltépése bizonyította zsenialitásukat.

"A felvétel három nap volt. Ez volt az első alkalom, hogy Franciaországban készítettem felvételt és azt tapasztaltam, hogy ha a megszokott környezetet lecseréljük, akkor a hangzás is megváltozik. Az ország által képviselt divat és építészet annyira művészi volt. A múltból örökölt kultúra és a jelen kultúra együttes, párhuzamos jelenléte tökéletes egyensúlyt biztosít. Volt egy nagyon kellemes időtöltésem. YUKSEK egy olyan ember, aki éjjel-nappal zenét hallgat, az ütemek gyorsaságának és a hangszínek kiválasztásában nagyon nagy tehetsége van. Különböző lehetőségek felvázolásával az együttműködés érdekében YUKSEK adott egy demót, amelynek nagy jelentősége volt a projekt elkezdésében. Úgy gondolom, hogy mind a ketten képesek voltunk erősen ösztönözni egymást, mert az én zenei ízlésemet nem ismerte és mert az ő zenei stílusa sem volt megtalálható bennem. Természetesen csak emberi erővel, de fokozni akarom a zene által teremtett boldogság intenzitását, a saját gitárhangzásomat bele akarom keverni valamibe, amitől egy magasabb szintre emelkedik. Ez a szám egy újabb kihívás volt számomra, hogy megérkezzek arra a pontra."

Természetesen szeretnénk figyelni a dalszövegekre is. Az embereket olyan érzések is képesek magukkal rántani, mint az egy helyben topogás, a félelem és a lemondás, amelyek a jelenlegi Japánon is végigsöpörnek. Ez egy kiismerhetetlen szakadék és ő megpróbál irányt mutatni nekik  a "New Day 1" című számból sugárzó erővel. Miyavi komolyan hisz benne, hogy az elhatározott életvitel meghozza a gyümölcsét.

"A dalszöveg egy kiterjesztése is a STRONG című dalnak. Bár közvetlenül ellentétes ennek az országnak az irányításával, ettől függetlenül mégis érezhető az erő és hogy a ez a világ tele van élettel, ez az a fajta dal, amit meg akartam csinálni. Pár napon belül következett be a Tohoku földrengés, eközben nagyon sok ember élte meg a tehetetlenség és a félelem érzését. Az eset nagyon sok negatív hatást, következményt és nehézséget hagyott hátra maga után. Mindazonáltal hinni akarom, hogy a "Daybreak will come (A hajnal el fog jönni)", én hiszek benne. Minden nap egy első nap, egy új kezdet. Egy apró reménysugár is képes annyi erőt adni az emberek számára, hogy kitartásra ösztönözze őket. Ez az, amiről énekelek. Visszanézek a saját zenei karrieremre, mindig csak ismétlődő pusztítás és teremtés. Egy új, első napot szeretnék megalkotni, mert ezzel a tettel elnyerem azt az erőt, amely segítségével hihetek benne, hogy meg tudom változtatni a világot csupán a gitárommal."

M2 az egy újrafelvétel, amely a 「FUTURISTIC LOVE」 című számhoz készült YUKSEK segítségével. Azt szerettük volna éreztetni, hogy az újonnan kialakult hangzás még futurisztikusabb az előzőnél. A DAY 1 egy új szakaszt nyitott Miyavi pályafutásában és egy új zenei élményt kínál mindenki számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése