2012. szeptember 18., kedd

Életrajz

Gyerekkora

Ishihara Takamasa (石原 貴雅) néven született Japánban, Konohana régióban Oszakában 1981. szeptember 14-én. Édesanyja japán, édesapja pedig zainichi kóreai származású. Szülei Koreából, Jeju-ból költöztek Japánba. Miyavi családjának vezetékneve eredetileg Lee volt, de miután Japánba költöztek, megváltoztatták. Szülei gyerekkorában elváltak, majd a válást követően édesanyjával  elköltözött nagyszüleihez Kawanishi-be és gyerekkorát ebben a városban élt. Saját elmondása szerint jó tanuló volt és szeretett focizni. Hivatásos focista szeretett volna lenni, de foci közben szerzett sérülése miatt fel kellett hagyni a sporttal. 15 éves volt, amikor első gitárját megvette, ekkor kezdett el dalokat írni. 1999. májusában mindössze 17 évesen Tokyo-ba költözött, hogy a Dué le Quartz tagja lehessen.

Dué le Quartz

1999. június 29-én, 18 éves korában csatlakozott a Dué le Quartz nevű visual kei bandához, ahol a Miyabi nevet viselte. 3 év után az együttes basszusgitárosa bejelentette, hogy kilép az együttesből, ami a banda széthullásához vezetett. Az eltelt három év alatt négy albumot, hat kislemezt és kilenc videot adtak ki. Utolsó koncertjükre 2002. szeptember 22-én került sor az Akasaka Blitz-ben. Az együttes feloszlása után Miyabi (ekkor még) több Dué le Quartz számot is feldolgozott, többek között a Shakespeare ni sasagu-t, a Requiem-et és a Dear...from XXX-t.

A szólókarrier

A banda 2002-es feloszlása után Miyavi bejelentette, hogy szólókarrierbe kezd. Miyabiról Miyavira (-miyavi-) változtatta művésznevét és kiadta első önálló lemezét 2002. október 31-én, a Gagaku-t. Később aláírt egy szerződést a PS Company-val, majd a Universal Music Grouppal, így nagy kiadós előadóvá vált. Az első nagy kiadós lemeze a Miyavizm volt, amelyet még 3 album követett. Első nagy kiadós kislemeze a Rock no Gyakushuu -Super Star no Jouken- / 21 Seiki-gata Koushinkyoku volt, amely után még 9 kislemezt adott ki a PS Company kötelékében. Mindegyik album egy új stílust jelentett Miyavi életében, amelyre albumonként nem csak a külsőségbeli átalakulások, hanem a zenéjében nyomon követhető változások is rávilágítottak. 2009-ben megvált kiadójától, majd egy évre rá új albumot adott ki WHAT'S MY NAME? címen, amelyhez három kislemezt készített. (Szóló karrierjéről bővebben a Korszakolás és elemzés menüpont alatt olvashattok, vagyis itt)

Magánélete

2006. szeptemberétől Amerikába utazott fél évre, hogy megtanulja az angol nyelvet, szabadidejét utcazenéléssel és a barátaival töltötte. 2009. március 14-én elvette feleségül Melody-t (Miyuki Melody Ishikawa énekesnő, műsorvezető), esküvőjükre április 5-én került sor. Ugyanezen év július 29-én megszületett első közös kislányuk, Lovelie Miyavi Ishihara. A rajongók előtt teljesen titokban zajlott a kapcsolatuk, így mindenkit megleptek, mikor 2009 tavaszán kitudódott, hogy már egy éve randiznak, s ráadásul már az esküvőn is túl vannak. Egy évre rá, 2010. október 21-én megszületett második gyermekük, Jewelie Aoi Ishihara is.

Érdekességek Miyaviról

Kedvenc ital: víz és protein
Kedvenc étel: csokitorta, Inari sushi
Utált étel: brokkoli, paradicsomlé
Kedvenc szín: rózsaszín és a fekete
Kedvenc márkái: John Galliano, Dress Camp, Artful Dodger, Betsey Johnson, Room No.382
Akiket tisztel: MuddyWaters, Keb..Mo.., Raul Midon, Preston Reed, Keziah Jones, Ani Difranco, Savion Gloover, Chris Cunningham, Floria SigiMondi, Mondino, David Lachapelle, Magritte, Basquiat, Brian Hugh Warner, 前田慶次郎(Keijirou Maeda), 荒木飛呂彦(Hirohiko Araki), 伊藤若冲 (Jakuchu Ito), 姜尚中(Kang-sang-jung),Steve Jobs, Hide-san, Fujiike-san, Kicchomu-san
Kedvenc márkái: John Galliano, Dress Camp, Artful Dodger, Betsey Johnson, Room No.382
Gitárok: Gibson J-45 (1956), National Style-O, Rainsong JM1000, YAMAHA FG-2500 (1971), Fender Bass6 (1959), Taylor T-5, Killer Flying-Y (eredeti), Dragon fly 4 S.K.I.N (eredeti)
Alsónemű: Playboy
Parfüm: Yvessaintlaurent Baby Doll, Dior addict

- Miyavi azt mondja, hogy egy nap, nem nap anélkül, hogy megölelne valakit.
- Azt állítja, hogy önmaga a kedvenc előadója.
- A kedvenc kajája a csirke.
- Korábban Miyabi néven volt ismert, mely japánul "elegáns"-at jelent.
- Gyermekeiként tekint a rajongóira, amit az is mutat, hogy Co-Miyavi-nak nevezte el a fanokat, ami annyit tesz, hogy "Miyavi gyerekei".
- Minden nap tai chi-zik és mindenkinek ajánlja, mert szerinte nagyon  hasznos.
- Régen orvos akart lenni, mert szerinte fontos, hogy segítsünk az  embereken.
- Régen Seven Star Box cigit szívott, de megpróbálta abbahagyni... így rászokott egy olyan cigire, a Paipo-ra, ami segíti a leszokást.
- Sosem járt egyetemre.
- Japán egyik tartományából származik, Kansai-ból így van egy kis akcentusa. - Régebben mindent ő csinált és szervezett a zenei karrierjével kapcsolatban, de mostanában már megengedi, hogy mások is segítsenek.
- Nem vásárol gyakran magának ruhát. Általában azokat hordja, amiket a rajongóitól kap vagy amik megtetszenek neki a forgatásokon, fotózásokon.
- A kedvenc fekete akusztikus gitárját is ajándékba kapta, amelyet kanjik díszítenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése