2012. szeptember 17., hétfő

Első bejegyzés :)

Kedves olvasók!

 Tisztában vagyok, hogy nagyon sok Miyavival foglalkozó külföldi és (egy-két normálisabb) magyar weboldal van, de hosszas keresgélés után sem találtam olyan magyar weboldalt, amelyet a készítője rendszeresen üzemeltetne, friss hírekkel szolgálna és kellő mértékben foglalkozna a gitáros-énekes munkásságával. Tegnap hoztam létre a blogot, és nagyon sok minden nincs még kész rajta. Eddig megtalálható a blogban Miyavi összes kiadott kis- és nagy lemeze, valamint az utolsó lemezének (WHAT'S MY NAME?) dalszövegei eredeti nyelven, angolul és magyarul is. A fordítások egy része a http://j-rockmagyarul.blogspot.hu weboldalról származik, valamint egy részét magam fordítottam a gyér angol tudásommal. :)

  Amint végzek az "alap" feltöltésekkel (Miyavi rövidebb életrajza, albumai, DVD-k, képek, koncertek stb.), igyekszem majd olyan friss hírekkel szolgálni vele kapcsolatban, amiért megéri majd felnézni az oldalra. A fent említett feltöltésekre azért van szükség, mert úgy veszem észre, hogy nagyon sokan szeretik és rajonganak érte, de az énekessel kapcsolatban a tudásuk kimerül annyiban, hogy "Jibun Kakumei", "Itoshii Hito", "Sok tetoválás", "Jól gitározik"... de ha megkérdezném, hogy mi Miyavi igazi (anyakönyvezett) neve, akkor sokan csak kussolnának és ez elég szomorú, ha valaki azt állítja, hogy szereti azt, amit csinál, akkor nézzen már kicsit utána a dolgoknak. Erről pont egy párbeszéd jutott eszembe egy lánnyal, aki megkérdezte tőlem, hogy Miyavi tényleg egy 12 HÚROS BASSZUSGITÁRON játszik-e. O.o Normális esetben nevetnék, ha egy másik japán énekesről, együttesről lenne szó, de Miyavi számomra egy afféle példakép, aki miatt öt évvel ezelőtt elkezdtem gitározni, szóval a fent említett dolog nem enyhén felkúrta az agyam.

  Tehát rövid távú terveim, hogy mihamarabb végezzek a feltöltögetésekkel, amelyekkel átfogó képet szeretnék adni minden érdeklődőnek Miyavival kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése