2012. szeptember 18., kedd

Miyavi és a S.K.I.N. projekt


S.K.I.N.

Az együttes megalapításának ötlete Yoshiki és Gackt nevéhez fűződik. Yoshiki meghívta Gacktot a Los Angelesben található kastélyába és egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttek, hogy közös projektbe kezdenek. 2006 júliusában egy konferencián bejelentették a projektet, valamint azt, hogy az együttes öt tagból fog állni és belátható időn belül koncertet is terveznek. Ugyanezen év decemberében kihirdették, hogy Sugizo lesz a harmadik tag az együttesben, majd 2007. május 25-én Yoshiki hivatalosan is megerősítette, hogy a negyedik tag Miyavi lesz.

Tehát az együttest Yoshiki (X-Japan), Gackt (Malice Mizer), Sugizo (Luna Sea) és Miyavi alkotta.

Gackt és Yoshiki elmondása szerint ők szerettek volna lenni az első olyan japán egyettüs, amely szerte a világon meghódítja a zenei toplistákat. A debütáló koncertre június 12-én kezdték el árusítani interneten a jegyeket, de a nagy érdeklődés miatt a jegyeket árusító oldalak lefagytak és néhány órán keresztül üzemképtelenné váltak az egyidőben történő jegyrendelések miatt. Első fellépésük 2007. június 29-én a Kaliforniában található Long Beach-en az Anime Expo-ban zajlott. A koncert ismeretlen okokból két és fél órával később kezdődött a meghirdetett időponthoz képest. A koncerten négy angol nyelvű dal hangzott el (Gei-Sha, Killing you Softly, Beneath the Skin, Violets). A Violets című dalban Gackt és Yoshiki zongorán, Sugizo hegedűn, Miyavi pedig egy tradicionális japán hangszeren, shamisenen játszott.

A debütálásuk után, hirtelen minden tevékenység abbamaradt, amely az együttes koncertjeit, vagy a megígért album kiadását célozta volna meg. A projekt jövőbeni sorsa a mai napig tisztázatlan, Gackt egy 2008-as interjúban azt nyilatkozta, hogy minden tag szeretné folytatni a projektet, de jelenleg a tagok a saját szóló karrierjükre koncentrálnak és nagyon elfoglaltak ahhoz, hogy mind a négyen egy helyen és egy időben együtt egy koncertet tudjanak adni. 2010-ben Miyavi úgy nyilatkozott, hogy hatalmas megtiszteltetés számára, hogy az együttes tagja lehet és a közeljövőben szeretne foglalkozni a projekttel. Yoshiki ebben az évben az X-Japan nevű együttesre és a szóló projektére koncentrált, így a S.K.I.N. továbbra is egy helyben áll a rajongók legnagyobb sajnálatára.



Tagok

Gackt - ének, zongora
Sugizo - gitár, hegedű
Miyavi - gitár, shamisen
Yoshiki - dobok, zongora

Ju-ken - basszusgitár

Ju-ken az egyik legkeresettebb basszeros japánban. Többek között együtt dolgozott Anna Tsuchiya-val (a Nana című animéből ismerős lehet mindenkinek :D), Gackt-tal, az Oblivion Dust-tal és a Vamps nevű együttessel. Ju-ken nem volt a S.K.I.N. szerves tagja, amolyan beugró basszeros volt, ő képezte az együttes ötödik tagját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése